NIEUWSBRIEF ONCOLOKAAL EDITIE JANUARI 2024

In deze eerste nieuwsbrief van 2024 praten we je bij over de goed bezochte netwerkbijeenkomst ‘Samenwerken over de lijnen heen’ die op 28 november plaatsvond. En welke mooie stappen zijn gezet op weg naar OncoLokaal 2.0: de doorontwikkeling en borging van OncoLokaal binnen Samen Sterker Eemland.  

Je leest verder wat we samen in de werksessies bespraken over verbetering van regionale en lokale samenwerking bij (de gevolgen van) kanker. En we delen een aantal landelijke ontwikkelingen en evenementen met je.

In deze nieuwsbrief:


Goed bezochte netwerkbijeenkomst ‘Samenwerken over de lijnen heen’

Onder leiding van Désiré Paschedag vond op 28 november de netwerkwerkbijeenkomst van OncoLokaal plaats. De deelnemers zijn meegenomen in de stappen die zijn gezet voor de doorontwikkeling en borging van OncoLokaal binnen Samen Sterker Eemland en tijdens drie werksessies is gesproken over de verbetering van regionale en lokale samenwerking bij (de gevolgen van) kanker.


OncoLokaal en Samen Sterker Eemland slaan handen ineen

Het aantal oncologische diagnoses stijgt de komende jaren flink. De vraag naar zorg en ondersteuning groeit mee. Tegelijkertijd neemt het aantal professionals in de zorg af. Dat vraagt om anders organiseren van de zorg en meer samenwerking over de lijnen heen. Daarom slaan OncoLokaal en Samen Sterker Eemland de handen nu ineen.


Deelnemers werkgroepen gezocht

OncoLokaal zoekt mensen die willen deelnemen aan één van de vier werkgroepen binnen het project ‘Doorontwikkeling en borging van OncoLokaal in Samen Sterker Eemland’. 

  • Implementatie, communicatie en digitalisering
  • Uitwisseling regionaal netwerk en lokale netwerken
  • Samenwerkingsafspraken ‘over de lijnen heen’
  • Versterking Psychosociale zorg en nulde lijn

De werkgroepen zijn inmiddels gestart. Heb je interesse om deel te nemen? Meld je dan aan via Rafaëlle van Gijssel, projectleider OncoLokaal via r.vangijssel@huisartseneemland.nl of via 06-15055878.


Al je informatie en zorgaanbieders op onze website

Gebruik jij onze website www.oncolokaal.nl al? Je vindt hier het antwoord op diverse hulpvragen. Ook heb je als professional snel overzicht over de aangesloten en gekwalificeerde zorgaanbieders in de regio Eemland. Genoeg aanleiding dus om er te gaan kijken!


Vast aanspreekpunt oncologie

Patiënten met kanker vinden een vast aanspreekpunt in het ziekenhuis erg belangrijk. Om continuïteit van zorg en ondersteuning ook buiten de muren van het ziekenhuis te organiseren is per 1 mei 2023 het 3-jarige project Vast Aanspreekpunt (VAP) Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis gestart. Een interessant project van de Taskforce Cancer Survivorship Care, waar IKNL deel van uitmaakt, die we graag met je delen.


Wereldkankerdag 4 februari

Op 4 februari wordt wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker.

We nodigen jullie uit om op of rond 4 februari je deuren open te zetten om te laten zien wat je mensen met kanker en hun naasten te bieden hebt. Doe dat niet alleen, maar organiseer dit met elkaar, lokaal in je gemeente. 

Op de website van Wereldkankerdag staan meer mooie initiatieven en mogelijkheden.


Bouw mee aan ons netwerk

OncoLokaal bestaat dankzij de vrijwillige inzet van professionals in de zorg, professionals met andere deskundigheid en ervaringsdeskundigen met of na kanker. Samen bouwen we aan het netwerk.
 
Wil jij iets delen over jouw vak? Wil je samen met ons een netwerkbijeenkomst voorbereiden? Heb je andere goede ideeën voor het netwerk? Of wil je meedoen in één van de eerder genoemde werkgroepen? Neem dan contact met ons op via info@oncolokaal.nl.


Vind ons ook op Linkedin

Heb jij OncoLokaal ook al gevonden op LinkedIn? Hier houden we al 260 belangstellenden up-to-date over het netwerk.