OncoLokaal laat zich zien!

Onlangs heeft OncoLokaal deelgenomen aan een aantal inspirerende symposia, waaronder ‘Jij speelt de Hoofdrol’ en het symposium van Samen Sterker Eemland over de uitwerking van het Integraal Zorgakkoord in de regio. Wat hier zoal besproken is? Dat lees je hieronder!

Op 15 en 16 maart waren we aanwezig bij de symposia van ‘Jij speelt de Hoofdrol’. Op de eerste dag deelden we met oncologie zorgprofessionals en andere partijen betrokken bij oncologische zorg hoe netwerkvorming in onze regio bijdraagt aan passende zorg voor oncologie patiënten. Op de tweede dag vertelde Désiré Paschedag aan een volle zaal, voornamelijk bestaande uit borstkankerpatiënten en zorgverleners (para)medisch en complementair, hoe de samenwerking tussen ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals heeft geleid tot oprichting van oncologiezorgnetwerk OncoLokaal. Het waren twee dagen vol met mooie ontmoetingen en nieuwe inspiratie.

Op 23 maart was het symposium van Samen Sterker Eemland over de uitwerking van het Integraal Zorgakkoord in de regio. Als recentelijk lid van Samen Sterker Eemland kon OncoLokaal natuurlijk niet ontbreken op het programma. Tijdens een deelsessie over de inzet van netwerkzorg om te komen tot passende zorg, hebben we OncoLokaal toegelicht als een mooi voorbeeld van netwerkzorg, gericht op het realiseren van passende zorg voor mensen met en na kanker. Voor een sfeerimpressie van het symposium, bekijk deze video!