Oncolokaal en Samen Sterker Eemland gaan samen verder

Drie jaar geleden is OncoLokaal ontstaan uit een initiatief van zorgprofessional Caspar Tittse en ervaringsdeskundige Désiré Paschedag. Het is uitgegroeid tot hét oncologiezorgnetwerk waar verschillende partijen en (zorg)professionals uit de regio Eemland samenwerken.

Projectteam OncoLokaal

Inmiddels zijn ruim 70 (!) gekwalificeerde zorgprofessionals aangesloten en het netwerk blijft groeien. Met elkaar ondersteunen zij mensen met kanker en hun naasten. In een aantal Eemlandse gemeenten zijn er nu ook lokale netwerken, dicht bij de patiënt. Dat zijn onder meer de netwerken in Barneveld en Soest. Het regionale netwerk ondersteunt en faciliteert de lokale netwerken.

Samen steeds beter worden
Samen Sterker Eemland gaat voor een gezonde toekomst in Eemland. Dit sluit naadloos aan op de ambitie van OncoLokaal.

Simone Fens, Manager Zorg bij Huisartsen Eemland en themacoördinator Chronische aandoeningen bij Samen Sterker Eemland: “Wij zijn blij dat OncoLokaal onderdeel is geworden van Samen Sterker Eemland. Door onze krachten te bundelen kunnen we mensen met kanker en hun naasten in de regio Eemland vanuit een groeiend lokaal en regionaal netwerk van (zorg)professionals nog beter ondersteunen.”

Edith de la Fuente, senior adviseur bij Raedelijn en projectleider van OncoLokaal is erg blij met deze ontwikkeling. “Door deze samenwerking kan OncoLokaal verder professionaliseren en daarmee haar doelstelling beter realiseren. Een van de uitgangspunten is dat betrokken professionals en andere hulpverleners meer vraaggericht werken, samen mét de patiënt.”

Meer informatie
Wil je meer weten over deze samenwerking? Bekijk dan de projectpagina of neem  contact op met: