Even voorstellen: de werkgroep Communicatie en Implementatie

De komende tijd zullen we de werkgroepen binnen OncoLokaal voorstellen. Aan de werkgroep Communicatie en Implementatie de eer om af te trappen. Want wie zitten er in deze werkgroep? En wat staat er op hun agenda voor de komende periode?

De taak van de werkgroep is om de stuurgroep en projectleiding te adviseren over een passende communicatiestrategie en om te zorgen voor eenduidige en herkenbare communicatie namens OncoLokaal. Daarnaast is de werkgroep verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de website en ontwikkeling van eventuele andere digitale communicatiemiddelen.

Laten we de leden van de werkgroep even voorstellen, van links naar rechts:

  • Marieke Oskam: voorzitter van de werkgroep en adviseur bij Raedelijn.
  • Anneke van ’t Land: communicatieadviseur bij Huisartsen Eemland.
  • Patricia Kok: ervaringsdeskundige en voormalig communicatieadviseur.

Patricia Kok over haar deelname aan de werkgroep:

“Als vrijwilliger draag ik graag bij aan deze werkgroep, zodat ik mijn communicatiekennis en ervaring met de ziekte kan inzetten om het proces voor andere kankerpatiënten en hun naasten te verlichten. Ik kreeg eind 2020 zelf een agressieve vorm van kanker. Als ervaringsdeskundige heb ik hard moeten zoeken naar informatie over de uitdagingen waar ik als patiënt mee te maken kreeg. Ik miste een plek waar deze informatie helder en overzichtelijk beschikbaar was. OncoLokaal brengt daar verandering in en dat juich ik enorm toe.”